• Na de 2-0 thuisoverwinning tegen Maasbracht stond vandaag de terugwedstrijd op het programma. Zonder de in Utrecht bivakerende Ruud Cuijpers, aanvoerder Marco Pustjens en Ruud Simons die beide geschorst waren moesten we aan deze klus beginnen. Het elftal was op een aantal plaatsen gewijzigd. Tim Creemers speelde vandaag laatste man, Frans Aerts en Erwin Vanneer stonden respectievelijk links en rechtsback en Mike Streukens nam een plek in op het middenveld. Ook de van een blessure terugkerende Kevin Golsteijn stond in de basis. De wedstrijd begon rustig en van een offensief van Maasbracht was geen sprake. Het elftal van Erwin Evers stond goed en had weinig te duchten van Maasbracht dat net als in de eerste wedstrijd het meeste van het spel had. Na een klein kwartier kwam er wat leven in de wedstrijd, het was een Maasbracht aanvaller met een schwalbe waarop menig Duits voetballiefhebber jaloers zou zijn, gelukkig trapte de scheidsrechter hier niet in. De gasten uit Roosteren gesteund door veel supporters kwamen na een half uur spelen gevaarlijk eruit echter het schot van Roel Strooper ging rakelings naast. Een vrije trap van Kevin Golsteijn van 35 meter belande op de paal. Maasbracht had veel corners en stilstaande situaties echter grote kansen waren er niet. De rust leek bereikt te worden met een 0-0 stand echter in de laatste minuut voor rust kreeg de thuisploeg een onbegrijpelijke strafschop. Het was onze beste speler op het veld, Paul Pustjens, die met een sliding een corner weggaf. Tot verbijstering van het hele Roosterse legioen onder aanvoering van onder andere Dennis Ruyters en Henk Janssen gaf de scheidsrechter een strafschop. Dit cadeautje werd feilloos verzilverd door de rechtsbuiten van Maasbracht. In de rust werd alle frustratie omgezet in extra energie.

    In de tweede helft moesten we als team ver terug en was Maasbracht een aantal keren kort bij de 2-0 wat strafschoppen zou betekenen. Echter een engel op de paal bij doelman Joost `de kat` Schouten en goed verdedigen van onze mandekkers, Tom Parren, Erwin Vanneer en Frans Aerts zorgden ervoor dat de 1-0 op het scorebord bleef staan. Ook het middenveld met de teruggekeerde Mike Streukens en de herstelde Martijn Vanneer bleef op de been. Paul Pustjens die op het middenveld in de tweestrijd tegen Maasbracht een halve marathon heeft gelopen hield het evenwicht in de wedstrijd. Na 85 minuten werd de wedstrijd beslist. Het was Martijn Vanneer die na een onderschepping geweldig doorging over de rechterflank, zijn steekpass bereikte de ingevallen Misja `Kuyt` Webers, de ex speler van onder andere EVV rondde de aanval fraai af en dit zorgde voor ongekende vreugdetaferelen bij de supporters van Roosteren. Deze gelijkmaker tilden we over de streep en hierna werd dit gevierd als een mooi succes.
    Zondag wacht ons deel 1 van de dubbele confrontatie met OVCS. De ploeg uit Sittard waar we dit seizoen twee keer tegen hebben verloren. Een mooie wedstrijd waarin we iets hebben recht te zetten. Waar we na 7 wedstrijden op de laatste plek stonden doen we nu volop mee om promotie. Wel is het belangrijk dat zowel de supporters en spelers in de tweestrijd tegen OVCS geen stap minder mogen zetten als vandaag en afgelopen zondag. Wanneer we weer allemaal onze schouders eronder zetten kunnen we weer een mooi resultaat halen.